Russisk domstol: Tyveri av 100 BTC er ikke en forbrytelse fordi Bitcoin ikke er eiendom

En russisk domstol avviste en forespørsel fra et offer for et 100 Bitcoin-tyveri som søker restitusjon, med retten som argumenterte for at cryptocururrency ikke har noen juridisk status.

30. juni nektet en russisk kriminell domstol et forslag om å gi restitusjon til et offer for det som i mange jurisdiksjoner ville være en forbrytelse, og argumenterte for at Bitcoin ( BTC ), som en virtuell valuta, ikke nyter den samme eiendomsbeskyttelsen som andre eiendeler

Saken går tilbake til 2018, da de to mennene som utgir seg for Federal Security Service (FSB) agenter og deres medskyldige, kidnappet offeret og tvang ham til å gi dem 5 millioner rubler eller $ 90 000 i kontanter og 99,7 BTC – verdt rundt 900 000 dollar den gangen. Kidnapperne ble dømt til fengselsstraff på åtte og ti år.

Virtuelle valutaer har ingen juridisk status

Som ledd i straffesaken ba offeret domstolen om å tvinge tyvene til å tilbakebetale midlene som de stjal fra ham. Retten avgjorde delvis i offerets favør, og hevdet at tyvene må betale tilbake de 5 millioner rublene. Når det gjaldt cryptocurrency, erklærte retten imidlertid at den ikke er i stand til å tilfredsstille kravet, siden virtuelle valutaer ikke er anerkjent av Russlands lover som lovlig anbud eller dets surrogat.

Offeret kan fortsatt prøve lykken i en sivil domstol. Uavhengig av fremtidig rettssak er denne rettsavgjørelsen bemerkelsesverdig – i hovedsak erklærte den at tyveri av Bitcoin ikke er en forbrytelse.