Curv verhoogt $23M om de institutionele vraag naar Bitcoin te blijven dienen.

Curv trekt 23 miljoen dollar aan in een Serie A financieringsronde terwijl het zijn internationale groei opvoert.

Belangrijkste afhaalmaaltijden

  • Curv biedt multi-party computation (MPC) beveiligingstechnologie.
  • Wall Street blijft de aandacht afleiden van crypto naarmate de regelgeving duidelijker wordt.
  • Institutionele investeerders eisen het beveiligingsniveau dat Curv biedt.

Curv, een crypto-veiligheidsleverancier voor institutionele investeerders, heeft aangekondigd dat de financiering van $23 miljoen Serie A wordt verhoogd, met investeringen van CommerzVentures, Bitcoin Revolution, Digital Currency Group, Team8, en Digital Garage Lab Fund.

Kromming die wordt geplaatst om Institutionele en Crypto-Binnenlandse Vraag te drijven

Curv zal deze middelen gebruiken om zijn internationale groei, productinnovaties en het inhuren van toptalent voort te zetten.

Het bedrijf stimuleert de traditionele institutionele en crypto-native vraag naar digitale activa door middel van zijn multi-party computation (MPC) beveiligingstechnologie, een kritische eis om veilig over te dragen, op te slaan en te beheren van alle digitale activa op een blokketen of DLT.

Curv wordt gebruikt door tientallen klanten over de hele wereld, waaronder de wereldwijde beleggingsonderneming Franklin Templeton, die gebruik maakt van de infrastructuur van Curv, maar ook van crypto-instellingen zoals eToro en Genesis.

Institutionele interesse in Crypto blijft robuust

Volgens een recent onderzoek van Fidelity Digital Assets ziet bijna 80 procent van de institutionele beleggers in de VS en Europa de aantrekkingskracht van digitale activa, waaronder meer dan een derde die al in de markt heeft geïnvesteerd.

Meer beleggers hebben ook blootstelling aan derivaten, volgens de opiniepeiling.

Het percentage Amerikaanse beleggers met blootstelling aan cryptocurrency futures steeg van negen procent in 2019 naar 22 procent in 2020. Curv CEO Itay Malinger zei over de bevindingen dat:

Ondanks een uitdagend economisch klimaat, zien we een sterke groei onder de traditionele financiële instellingen, die onze enterprise-grade security infrastructuur, robuuste governance engine en naadloze integratie met blockchain technologie nodig hebben. In tegenstelling tot andere legacy-oplossingen bieden wij tegelijkertijd de bescherming, directe liquiditeit en volledige controle die nodig is voor alle instellingen om te kunnen gedijen in de digitale activa-economie.

Curv’s sleutelloze MPC-technologie en flexibele technologiestapel stellen crypto-binnenlandse en traditionele financiële instellingen in staat om crypto-financieringsproducten van wereldklasse te bouwen.

Ze ondersteunen warme, warme en koude portemonnee-configuraties en alle tokens en protocollen, ongeacht de onderliggende blokketen of DLT.

Aanpassen aan de regelgeving

Nu toezichthouders over de hele wereld beginnen met het geven van verdere begeleiding rond digitale activa, bereiden zowel Wall Street als wereldwijde financiële instellingen zich voor.

De MPC-technologie van Curv speelt hierbij een cruciale rol door instellingen meer flexibiliteit te bieden om zich aan te passen aan en te voldoen aan deze veranderende regelgeving op het gebied van governance, auditing en kapitaalvereisten.

Deze flexibiliteit wordt bereikt door de inzet van Curv’s diverse ondertekeningsmechanismen en offline opslagschema’s voor sleutelbeheer. Air Gap is zo’n oplossing die instellingen in staat stelt om hun online transactieportefeuille aan te vullen met een offline, air-gapped machine voor het ondertekenen van transacties.

De sleutelloze cryptografie van de Curv Air Gap lost ook de belangrijkste veiligheidsrisico’s van koude portemonnees op – zoals bedreigingen van binnenuit, menselijke fouten en fysieke schade, waardoor instellingen geen suboptimale afweging hoeven te maken tussen veiligheid en beschikbaarheid van activa.